Niin tulivat Räikkösen pojan maailmanmestaruusjuhlat myös mökinmäelle.Ukko tuijotti silmät harallaan pienten,maataviistävien autojen kulkemista televisiosta ja tuli luvanneeksi siivota mahdollisen maailmanmestaruuden kunniaksi.Räikkönen voitti ja ukko siivosi.
  Luuta heilahti kerran jos toisenkin.Samalla tuli uusittua katosta huitaistu kattokruunukin ja mammavainaan posliiniastiasto.Imuri nielaisi ukon villasukat ja niiden perässä kalsarinpuolikkaan ennen kuin ukko ehti kiskaista aarteet hurisevan hirviön kidasta.Eikä liene yllätys miten tuvan lattian kävi moppisodassa....
  Ukko oli lukenut vanhasta siivousniksien kirjasta,että emäntä moppaa lattian siihen sopivilla välineillä imuroinnin jälkeen.Välineitä ukko ei löytänyt vaan kietaisi siivousta varten uhratut perspaikkaiset kalsarit harjan ympärille.Vanha laastiämpäri toimitti pesuvesiämpärin virkaa.
  Niinhän siinä kävi,että kalsarit imivät vanhan laastin ämpärin sisäreunoista.Tuima tahna levisi siivousinnon siivittämänä tuvan lattiaan.Ukko ei tätä huomannut ja oikaisi moppausurakan jälkeen kammarin sohvalle.Karmea totuus paljastui muutaman tunnin kuluttua.
  Ukon maailmanmestaruusjuhlat jatkuivat aamun pikkutunneille asti.Mitalinkiiltoa toimitti vanha raappa,jolla laasti kuorittiin lattiasta.Jatkojuhlatkin olivat komeat.Uusi pinta vanhan,poiskuoritun tilalle.Siinä oli maailmanmestaruusjuhlia kerrakseen ja taatusti ikimuistojen kera.